Forum gry Unique Online
gorszego od Tibii? zrob cos podobnego do tego (wyzwanie). sam nawet serveru porzadnie nie zalozysz ze o dobrze funkcjonujacej bazie danych nie wspomne. zanim sie zabralem z riri za robienie przeczytalismy mase poradnikow i tutoriali co i jak. wyobraz sobie ze nawet Tibie ciezko bylo stworzyc.
wolales tamten program czy grafike zrobiona w tamtym programie? potrafiles go wogole obsluzyc? postawic server? nie chce byc nie mily ale samo poznawanie MySQL by ci zajelo rok (podstawy).
przy okazji zerknij na dzialy ;] ten jest o 2d a tamten 3d bedzie konczony gdy nam fabula bedzie sie sklejac.
tutaj robimy powoli mapy fabule npc itp. gdy tylko spotkamy sie z opinia graczy co i jak bedziemy to przenosic na silnik 3d. zeby najpierw na 3d potem znowu szukac i przerabiac to by nam wieki zeszlo. lepiej zaczac od czystej mapy w ktora mozna wcisnac wszystko niz zmienic jeden element a po 10minutach zobaczyc ze inny do niego nie pasuje.
Konar drzewa liściastego/ iglastego na pustkowiu? To możecie od razu wywalić.
Co do porównania do tibi, wydaje mi się że w 2d nie chodzi o grafikę. Chodź tu wygląda ona całkiem przyzwoicie
PS: Czerwony za bardzo bije w oczy.
" Lubię samotność, ale niekiedy mam tego dość. Wtedy szukam ludzi, by ponownie się zrazić "
" Jeżeli życie zostało nam dane, to nie można ciągle pytać o jego sens ... "
menu bedzie zeedytowane, tylko jeszcze nie mamy kolorystyki gry
BarteS napisał:
gorszego od Tibii? zrob cos podobnego do tego (wyzwanie). sam nawet serveru porzadnie nie zalozysz ze o dobrze funkcjonujacej bazie danych nie wspomne. zanim sie zabralem z riri za robienie przeczytalismy mase poradnikow i tutoriali co i jak. wyobraz sobie ze nawet Tibie ciezko bylo stworzyc.
wolales tamten program czy grafike zrobiona w tamtym programie? potrafiles go wogole obsluzyc? postawic server? nie chce byc nie mily ale samo poznawanie MySQL by ci zajelo rok (podstawy).
przy okazji zerknij na dzialy ;] ten jest o 2d a tamten 3d bedzie konczony gdy nam fabula bedzie sie sklejac.
tutaj robimy powoli mapy fabule npc itp. gdy tylko spotkamy sie z opinia graczy co i jak bedziemy to przenosic na silnik 3d. zeby najpierw na 3d potem znowu szukac i przerabiac to by nam wieki zeszlo. lepiej zaczac od czystej mapy w ktora mozna wcisnac wszystko niz zmienic jeden element a po 10minutach zobaczyc ze inny do niego nie pasuje.
Człowieku, nie wiesz o mnie nic, więc się nie odzywaj. Poznałem wszytskie programy w jakich ta gra miałą być tworzona. Do tamtego programu to ja dałem Ririsu poradnik co do tworzenia. Znam MySQL'a i nie mów mi, że nie, bo pracuję z nim od 3 lat. Potrafię postawić serwer, bo to robiłem, ale wbić mogły tylko trzy osoby, bo mam za słabego neta (down: 384kb/s i up 128kb/s). Wolałem i tamten program i tamtą grafikę. I znowu napiszę to zdanie. Jeśli nie wiesz wszystkiego to nie pisz.
ironus. widac tylko przechwalki. ze to ja o tobie nic nie wiem i sie na niczym nie znam :< o tobie wiem jedno. potrafisz krytykowac ale samemu nic zrobic. siedze z riri i poswiecamy caly wolny czas na zrobienie programu. up 128kb mylisz sie czlowieku ze bys mogl utrzymac 3 osoby.
jesli osoba jest polaczona z serverem i stoi w miejscu gdzie nie ma mobow/innych graczy to potrzebuje okolo 1kb uploadu servera. o ile dobrze pamietam to ilosc osob ktora moze udzwignac twoje lacze liczy sie w ten sposob 128/8=16/2=8 czemu na 2? bo w miejscach gdzie jest masa mobow i ludzi (DS w muonline) gracz potrzebuje okolo 2kb twojego uploadu.
btw gdybym wiedzial wszystko nie zaczynal bym od prostej gry 3d/2d tylko zlapal za devcpp(lub inny kompilator) przy setkach tysiecy kodu zaczal wszystko od zera
Tylko, że to jest prędkość internetu to co podałem, a nie realna prędkość wysyłania. I twoje obliczenia były by prawdziwe, gdybyś zrobił tak: 32/8/2=2. No i mam rację, z tym, że nic o mnie nie wiesz i to prawda. I nie możesz zaprzeczyć. Po co mam robić grę od zera? Po co w ogóle mam robić grę? Mi wystarczy, ze pracuję jako grafik na niektórych stronach internetowych i nie mam potrzeby spędzania dodatkowych godzin nad grą, po to, żeby może w przyszłości trochę na niej zarobić.
Ironus skoro jesteś grafikiem to zrobił byś coś ładnego na wzór logo? Było by miło.
Ja tam się nie będę wypowiadał na temat ile można utrzymać ludzi na danej prędkości. Wiem że jak miałem 128 neta i grałem w mu na sporym spocie to lagowało kozacko. No i prosił bym o uspokojenie nerwów.
" Lubię samotność, ale niekiedy mam tego dość. Wtedy szukam ludzi, by ponownie się zrazić "
" Jeżeli życie zostało nam dane, to nie można ciągle pytać o jego sens ... "
tak, grafika, by sie przydala, bo narazie nie ma zadnej...
Postaram się coś wykombinować, ale Ririsu załatw mi jakiś obrazek postaci, którą grasz na screenie, tylko najlepiej trochę większy ,a najlepiej to daj wszystkie postacie jakie dotąd stworzyłaś... Pokombinuję coś.