Unique Online - Polskie MMORPG

Forum gry Unique Online

#1 2008-04-19 20:46:49

Ririsu

Pani Admin

7140692
Punktów :   

#2 2008-04-19 20:50:19

Ironus

U¿ytkownik

9719307
Call me!
Punktów :   

Re: Pierwsze screeny

Wola³em tamten program. To wygl±da dla mnie gorzej od tibii.

#3 2008-04-19 21:30:12

BarteS

Warriors Of Heaven

SkÄ…d: sie biora dzieci?
Punktów :   

gorszego od Tibii? zrob cos podobnego do tego (wyzwanie). sam nawet serveru porzadnie nie zalozysz ze o dobrze funkcjonujacej bazie danych nie wspomne. zanim sie zabralem z riri za robienie przeczytalismy mase poradnikow i tutoriali co i jak. wyobraz sobie ze nawet Tibie ciezko bylo stworzyc.

wolales tamten program czy grafike zrobiona w tamtym programie? potrafiles go wogole obsluzyc? postawic server? nie chce byc nie mily ale samo poznawanie MySQL by ci zajelo rok (podstawy).

przy okazji zerknij na dzialy ;] ten jest o 2d a tamten 3d bedzie konczony gdy nam fabula bedzie sie sklejac.
tutaj robimy powoli mapy fabule npc itp. gdy tylko spotkamy sie z opinia graczy co i jak bedziemy to przenosic na silnik 3d. zeby najpierw na 3d potem znowu szukac i przerabiac to by nam wieki zeszlo. lepiej zaczac od czystej mapy w ktora mozna wcisnac wszystko niz zmienic jeden element a po 10minutach zobaczyc ze inny do niego nie pasuje.

#4 2008-04-20 07:43:04

NO-NAME

Arogancki Gnojek

status 5850079
12899183

Konar drzewa li¶ciastego/ iglastego na pustkowiu? To mo¿ecie od razu wywaliæ.
Co do porównania do tibi, wydaje mi siê ¿e w 2d nie chodzi o grafikê. Chod¼ tu wygl±da ona ca³kiem przyzwoicie

PS: Czerwony za bardzo bije w oczy.

" Lubiê samotno¶æ, ale niekiedy mam tego do¶æ. Wtedy szukam ludzi, by ponownie siê zraziæ "
" Je¿eli ¿ycie zosta³o nam dane, to nie mo¿na ci±gle pytaæ o jego sens ... "

#5 2008-04-20 08:01:51

Ririsu

Pani Admin

7140692
Punktów :   

menu bedzie zeedytowane, tylko jeszcze nie mamy kolorystyki gry

#6 2008-04-20 08:08:27

Ironus

U¿ytkownik

9719307
Call me!
Punktów :   

BarteS napisał:

gorszego od Tibii? zrob cos podobnego do tego (wyzwanie). sam nawet serveru porzadnie nie zalozysz ze o dobrze funkcjonujacej bazie danych nie wspomne. zanim sie zabralem z riri za robienie przeczytalismy mase poradnikow i tutoriali co i jak. wyobraz sobie ze nawet Tibie ciezko bylo stworzyc.

wolales tamten program czy grafike zrobiona w tamtym programie? potrafiles go wogole obsluzyc? postawic server? nie chce byc nie mily ale samo poznawanie MySQL by ci zajelo rok (podstawy).

przy okazji zerknij na dzialy ;] ten jest o 2d a tamten 3d bedzie konczony gdy nam fabula bedzie sie sklejac.
tutaj robimy powoli mapy fabule npc itp. gdy tylko spotkamy sie z opinia graczy co i jak bedziemy to przenosic na silnik 3d. zeby najpierw na 3d potem znowu szukac i przerabiac to by nam wieki zeszlo. lepiej zaczac od czystej mapy w ktora mozna wcisnac wszystko niz zmienic jeden element a po 10minutach zobaczyc ze inny do niego nie pasuje.

Cz³owieku, nie wiesz o mnie nic, wiêc siê nie odzywaj. Pozna³em wszytskie programy w jakich ta gra mia³± byæ tworzona. Do tamtego programu to ja da³em Ririsu poradnik co do tworzenia. Znam MySQL'a i nie mów mi, ¿e nie, bo pracujê z nim od 3 lat. Potrafiê postawiæ serwer, bo to robi³em, ale wbiæ mog³y tylko trzy osoby, bo mam za s³abego neta (down: 384kb/s i up 128kb/s). Wola³em i tamten program i tamt± grafikê. I znowu napiszê to zdanie. Je¶li nie wiesz wszystkiego to nie pisz.

#7 2008-04-20 09:43:34

BarteS

Warriors Of Heaven

SkÄ…d: sie biora dzieci?
Punktów :   

ironus. widac tylko przechwalki. ze to ja o tobie nic nie wiem i sie na niczym nie znam :< o tobie wiem jedno. potrafisz krytykowac ale samemu nic zrobic. siedze z riri i poswiecamy caly wolny czas na zrobienie programu.  up 128kb mylisz sie czlowieku ze bys mogl utrzymac 3 osoby.
jesli osoba jest polaczona z serverem i stoi w miejscu gdzie nie ma mobow/innych graczy to potrzebuje okolo 1kb uploadu servera. o ile dobrze pamietam to ilosc osob ktora moze udzwignac twoje lacze liczy sie w ten sposob 128/8=16/2=8  czemu na 2? bo w miejscach gdzie jest masa mobow i ludzi (DS w muonline) gracz potrzebuje okolo 2kb twojego uploadu.

btw gdybym wiedzial wszystko nie zaczynal bym od prostej gry 3d/2d tylko zlapal za devcpp(lub inny kompilator) przy setkach tysiecy kodu zaczal wszystko od zera

#8 2008-04-20 10:11:16

Ironus

U¿ytkownik

9719307
Call me!
Punktów :   

Tylko, ¿e to jest prêdko¶æ internetu to co poda³em, a nie realna prêdko¶æ wysy³ania. I twoje obliczenia by³y by prawdziwe, gdyby¶ zrobi³ tak: 32/8/2=2. No i mam racjê, z tym, ¿e nic o mnie nie wiesz i to prawda. I nie mo¿esz zaprzeczyæ. Po co mam robiæ grê od zera? Po co w ogóle mam robiæ grê? Mi wystarczy, ze pracujê jako grafik na niektórych stronach internetowych i nie mam potrzeby spêdzania dodatkowych godzin nad gr±, po to, ¿eby mo¿e w przysz³o¶ci trochê na niej zarobiæ.

#9 2008-04-20 13:42:31

NO-NAME

Arogancki Gnojek

status 5850079
12899183

Ironus skoro jeste¶ grafikiem to zrobi³ by¶ co¶ ³adnego na wzór logo? By³o by mi³o.

Ja tam siê nie bêdê wypowiada³ na temat ile mo¿na utrzymaæ ludzi na danej prêdko¶ci. Wiem ¿e jak mia³em 128 neta i gra³em w mu na sporym spocie to lagowa³o kozacko. No i prosi³ bym o uspokojenie nerwów.

" Lubiê samotno¶æ, ale niekiedy mam tego do¶æ. Wtedy szukam ludzi, by ponownie siê zraziæ "
" Je¿eli ¿ycie zosta³o nam dane, to nie mo¿na ci±gle pytaæ o jego sens ... "

#10 2008-04-20 14:20:29

Ririsu

Pani Admin

7140692
Punktów :   

tak, grafika, by sie przydala, bo narazie nie ma zadnej...

#11 2008-04-20 16:44:40

Ironus

U¿ytkownik

9719307
Call me!
Punktów :   

Postaram siê co¶ wykombinowaæ, ale Ririsu za³atw mi jaki¶ obrazek postaci, któr± grasz na screenie, tylko najlepiej trochê wiêkszy ,a najlepiej to daj wszystkie postacie jakie dot±d stworzy³a¶... Pokombinujê co¶.

Stopka forum

RSS